iOS 17.5 Yanlışı, Sıfırlanan Aygıtlardaki Silinen Fotoğrafları Yine Ortaya Çıkarıyor

Apple tarafından geçtiğimiz hafta yayınlanan iOS 17.5 güncellemesindeki bir yanılgı, silinen fotoğrafların yine ortaya çıkmasına neden oluyor. Yanılgının en can sıkıcı tarafı ise silinip sıfırlanıp diğerlerine satılan iPhone ve iPad aygıtların bile …

Apple tarafından geçtiğimiz hafta yayınlanan iOS 17.5 güncellemesindeki bir kusur, silinen fotoğrafların tekrar ortaya çıkmasına neden oluyor. Yanlışın en can sıkıcı tarafı ise silinip sıfırlanıp diğerlerine satılan iPhone ve iPad aygıtların bile bundan etkileniyor olması.

Bir Reddit kullanıcısı, Eylül 2023’te bir arkadaşına satmadan evvel Apple’ın yönergelerine nazaran bir iPad’i sıfırladığını ve bu arkadaşının iPadOS 17.5 güncellemesinden sonra sattığı aygıtındaki 2017 yılına ilişkin eski fotoğraflarının Fotoğraflar uygulamasında yine göründüğünü paylaştı: “Satmadan evvel resmi Apple kılavuzlarını kullanarak iPad’i sildim. iPad’i sildikten sonra o iPad’e Apple kimliğimle hiç giriş yapmadım. Eylül 2023’te iPad’imi bir arkadaşıma sattım, bugün iPad OS 17.5’e güncelledikten sonra beni aradılar ve eski fotoğraflarımın Fotoğraflar uygulamasında göründüğünü söylediler… BÜYÜK KAPALILIK İHLALİ. Bununla ilgili diğer raporlar da görüyorum. Kaç kişi diğerlerinden satın aldığı aygıtlarda oburlarının fotoğraflarına sahip olacak?”

Reddit kullanıcısı, iPad’i sildikten sonra rastgele bir noktada tekrar oturum açmadıklarını, hasebiyle eski fotoğraflarının aygıtta nasıl tekrar göründüğünün büsbütün bilinmeyen olduğunu söylüyor.

Güncelleme sonrasında silinen fotoğrafların aygıtlarda tekrar ortaya çıktığını gören kullanıcılara olduğu da ortaya çıkmıştı. Bunlar ise aygıtların sahibi olan ve kendi iCloud Fotoğraf Kütüphanelerine ve Apple Kimliklerine giriş yapmış olan kullanıcılara aitti ve bu, bir kapalılık ihlali teşkil etmiyordu.

Apple aygıtlarının, ‌Fotoğraflar‌ uygulamasının Son Silinenler kısmında fotoğrafları 30 gün boyunca saklaması gerekiyor ve Son Silinenler arayüzünden ikinci bir silme süreci gerçekleştirilirse görsellerin otomatik olarak silinmesi gerekiyor. Apple cephesinden şimdi bu büyük yanılgı hakkında rastgele bir açıklama yapılmadı lakin bilhassa silinip satılan bir aygıtta eski fotoğrafların diğerlerince görünmesi hiç de beğenilen bir durum değil.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.
Yazar

Weboo günden güne büyüyen bir teknoloji bloğudur.

İlgili Yazılar
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Kayıt Ol

Zaten üye misiniz? Giriş Yap

Giriş Yap

Henüz üyeliğiniz yok mu? Kayıt Ol

close
Abone Ol !